top of page
 Young Woman Contemplating

Stresstest

contact op pagina
Sta jij al in het rood zonder dat je het beseft?
Meten is weten!

Stress, iedereen kent het en iedereen komt ermee in aanraking. In bepaalde mate hebben we stress nodig om in actie te komen, maar trop is teveel. Wanneer je voor lange(re) tijd gebukt gaat onder stress, kan dit tot overspannenheid en zelfs tot burn-out leiden. Burn-out is een duidelijk signaal van je lichaam dat je te lang over je grenzen gegaan bent. En dat het tijd is voor rust en herstel.

Waarom een stresstest doen? Stress kan verschillende symptomen veroorzaken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, nek-  of schouderklachten, angst,  slapeloosheid, en vele andere. Wanneer je niets doet om je stressniveau naar beneden te halen, kan het leiden tot een slechte gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Met deze gratis stresstest kan je achterhalen hoe groot de impact is die stress op jouw leven heeft en hoe dringend je hiermee best aan de slag gaat.

Hoe werkt de stresstest? De Kwalitatieve Inventarisatie Spanningsklachten (KIS vragenlijst, Rogier, 2016) is bedoeld als kwalitatieve vragenlijst. De vragen zijn opgesplitst in drie domeinen: lichamelijke klachten, psychische klachten en gedragsveranderingen. De vragen gaan alleen over de laatste maand! Ik nodig je uit om elke vraag intuïtief te beantwoorden. Het invullen van de test zal ongeveer 5 minuten in beslag nemen.

 

 

 

Resultaten en advies

Na het invullen van deze stresstest krijg je jouw persoonlijke score die jouw stressniveau weergeeft. En om je wat meer ademruimte te geven, krijg je alvast een eerste oefening om mee aan de slag te gaan.

 

Bovendien kan je vrijblijvend contact opnemen voor verdere ondersteuning en advies.

 

Als je je afvraagt of stress jouw leven beïnvloedt, dan is onze gratis stresstest een uitstekende manier om hier achter te komen. Het is snel, eenvoudig en helemaal gratis. Je krijgt direct inzicht in jouw stressniveau en een oefening om onmiddellijk mee aan de slag te gaan.

bottom of page