top of page
kevin-young-Z5qD8T3wVvk-unsplash 50.jpg

Thuis in jezelf

 Photo by Kevin Young on Unsplash

Hoe zou het voelen als je echt
helemaal jezelf kon zijn?

Waar is die vrijheid om het leven te leiden dat je zelf wilt leiden? Je partner vindt dit, je ouders vinden dat, je kinderen verwachten nog iets anders… Je werkgever heeft bepaalde verwachtingen en ook je collega’s rekenen op je.

 

Heb je het gevoel dat dit niet het leven is dat je voor jezelf gedroomd had? Dat je iemand anders zijn leven leidt?

 

Als je het gevoel hebt de controle over je eigen leven kwijt te zijn en ook niet precies weet wat je zelf wilt, dan is dit traject voor jou! Samen gaan we op reis om jouw unieke pad te ontdekken en de essentie van wie je werkelijk bent. Dit is een zoektocht naar evenwicht tussen verschillende aspecten van je leven. Dit traject is een reis om thuis te komen in jezelf. Je zult leren luisteren naar je intuïtie, je eigen behoeften en verlangens te begrijpen en zelfverzekerd keuzes te maken die echt bij jou passen. Dit is jouw tijd om te schitteren en het leven te creëren dat jij verlangt.

Hoe zou het voelen als je echt helemaal jezelf kon zijn? Als je gewoon kon zijn wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn?

Stel je eens voor

  • dat je weet wat je zelf wilt en niet alleen wat je omgeving pleziert,

  • dat je voelt wat je nodig hebt en je hier ook rekening mee houdt,

  • je de vrijheid neemt om te vertrouwen op je gevoelens, intuïtie, fantasie en moed,

  • dat je je durft laten zien zoals je écht bent!

 

Lijkt het je haast onmogelijk om dat ooit weer te bereiken?

Lees dan even verder, want dat is exact waar ik mijn klanten mee help.

Nog even voorstellen

KB VESB.JPG

Ik ben vrouw, moeder, partner, ondernemer, wetenschapper en... mezelf. Nu laat ik mezelf zien zoals ik écht ben, maar dat is lange tijd anders geweest. 

 

Na mijn studies was ik druk met carrière maken, extra opleidingen volgen, kinderen krijgen… Ik was als een stresskip van het ene naar het andere aan ’t lopen en ik was altijd bezig met ‘het volgende’. Ik leefde niet in het ‘nu’ en de schone momenten gingen voorbij zonder dat ik erg in had.

Ik bracht meer evenwicht tussen werk en gezin door over te stappen naar het secundair onderwijs. Ik leefde nog alleen voor mijn gezin en ik haalde weinig voldoening uit mijn werk. En waar was die mondige, pittige, eigenwijze Kristien? Ik neem me voor om heel wat te veranderen. Maar de macht der gewoonte is sterk en ik blijf doorgaan. Ook aan de Universiteit Hasselt zijn mijn behoeften van secundair belang. Totdat een burn-out mij écht stil laat staan. Van mijn gezin krijg ik de duidelijke boodschap: zo kan het niet verder. Het maakt niet uit wat je gaat doen, zolang jij weer gelukkig wordt.

Makkelijker gezegd dan gedaan: die dingen doen waardoor ik terug goed in m’n vel zit. Vroeger wist ik wat ik belangrijk vond, maar nu? Er is zoveel veranderd, het is allemaal complexer geworden: er is een gezin, er zijn verantwoordelijkheden en verwachtingen, er zijn zoveel opties om uit te kiezen. En het moeilijkste: wat wil ik in deze fase van mijn leven, wie ben ik geworden en waar hecht ik waarde aan?

 

Samen met mijn gezin, mijn loopbaancoach en mijn Professional Certified Coach ben ik op zoek gegaan naar mezelf. De zoektocht bracht mij langs vergeten wegen, maar ook op onbekend terrein met kronkelende smalle paadjes. Het was soms spannend, en soms was het feest en altijd… altijd was mijn coach er om te luisteren, aan te moedigen en mee te vieren!

Als ik me nu verdwaald voel, weet ik dat ik terug kan keren naar mijn thuisboom*. Ik ben mijn eigen boom. Ik ben mijn eigen thuisboom: sterk, uniek, vol leven, en nog in groei! Ik heb alles wat ik nodig heb: onder me, boven me, binnen in me. Ik raak mezelf nooit kwijt.

 

Intussen ben ik zelf een ICF Professional Certified Coach*, heb ik heel wat ervaring opgedaan en begeleid ik op mijn beurt coachees op de weg naar hun thuisboom*

*Een thuisboom is een sterke, herkenbare hoge boom die je gebruikt als thuisbasis.

Na dit traject heb ook jij jouw thuisboom gevonden. Je voelt wat voor jou belangrijk is en je hebt een duidelijk doel voor ogen. Je focust op die dingen die je dichter bij je doel brengen.

 

Er ontstaat evenwicht in de diverse relaties: de relatie met jezelf, de partner, het gezin, het werk, enz. Je laat jezelf zien zoals je écht bent, in elke relatie.

 

Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen om deze nieuwe aanpak vaker toe te passen. Je hebt vertrouwen in jezelf en je vertrouwt erop dat je nu ‘jouw’ leven zal leiden.

Art is t background tree.jpg

Hoe ziet je traject eruit?​

Ik begeleid je gedurende zes maanden op jouw tempo om stap voor stap op zoek te gaan naar wat voor jou op dit moment belangrijk is, wat jij zelf wilt in en van het leven, en te leren vertrouwen op jezelf. De coaching sessies zijn steeds een-op-een en gaan fysiek door.

Dit krijg je allemaal in het coaching traject:

Een intake gesprek – samen zetten we de tijd even stil, we vertragen om te ont-moeten en ontdekken wat jij nodig hebt.

Negen een-op-een sessies van 90 minuten. Tijdens deze sessies breng jij topics aan waarmee je aan de slag wilt. Waar belemmert jou of maakt het moeilijk om jezelf te laten zien zoals je bent? Welke gedachten, gevoelens en ‘ik geloof dat…’ verhinderen jou te doen wat je effectief wilt doen. Waar hecht je veel waarde aan? Hoe gedraag je je tijdens…. Hoe reageer jeals… Jij bepaalt het onderwerp van de sessie.

Ondersteuning via WhatsApp tijdens het traject. Zit je ergens mee vast, lukt er iets niet, twijfel je of je goed bezig bent…? Stuur mij een berichtje en je hoort binnen de twee dagen van me. Zo blijf je nooit met vragen of twijfels zitten tussen de sessies door.

Teaching: ik reik je technieken, methodieken en tools aan die je op weg helpen.

Duurzaamheid: na het afronden van het traject neemt ik nog 3 keer contact met je op om te horen hoe het met je gaat en om samen even stil te staan bij de stappen die je intussen zette en nog wil zetten. Tenminste als je dit wilt.

Zes maanden om terug in contact met jezelf te komen,
te voelen wat je nodig hebt,
te voelen wat voor jou belangrijk is
en jezelf te laten zien zoals je bent! 

Zes maanden om de relatie met jezelf te herstellen
en weer goed voor jezelf te zorgen.

De investering voor 'Thuis in jezelf' bedraagt normaal gezien 1890 euro. Je kan momenteel echter instappen voor 1475 euro en geniet zo van een korting van 415 euro!

Image by Hadija

1. Hoeveel tijd gaat dit mij kosten? We plannen een sessie in om de 2 weken. Tussen de sessies door kan je aan de slag met de nieuwe inzichten. Het traject zal ongeveer zes maanden duren.

2. Wat na het traject? Wil je op regelmatige basis nog een gesprek met je coach? Dit kan eenvoudig en makkelijk via een pakket opvolgsessies.

3. Wat als ik mijn doel nog niet bereikt heb tegen het einde van het traject? Geen zorgen, ik laat je niet in de steek! Je kan investeren in bijkomende individuele sessies of voordeliger is de aankoop van een pakket van drie sessies. Geen zorgen, ik laat je niet in de steek! Je kan investeren in bijkomende individuele sessies of voordeliger is de aankoop van een pakket van drie sessies.

4. Wat als ik niet tevreden ben? De kans is klein, maar mocht het zo zijn, dan krijg je de niet opgenomen sessies terugbetaald.

bottom of page