top of page
foto-boomkruin.jpg

 Photo by Kevin Young on Unsplash

DSC_1544.jpg

Over mij

  

Brené Brown

'Verbinding is de reden waarom we hier zijn, het geeft zin en betekenis aan ons leven.'   

Ik ben Kristien,

Ik ben vrouw, moeder, partner, ondernemer, wetenschapper en… mezelf. Nu laat ik mezelf zien zoals ik écht ben, maar dat is lange tijd anders geweest.

Na mijn studies was ik druk met carrière maken, extra opleidingen volgen, kinderen krijgen… Ik was als een stresskip van het ene naar het andere aan ’t lopen en ik was altijd bezig met ‘het volgende’. Ik leefde niet in het ‘nu’ en de schone momenten gingen voorbij zonder dat ik er erg in had.

Ik bracht meer evenwicht tussen werk en gezin door over te stappen naar het secundair onderwijs. Een goede keuze voor iedereen in het gezin. Tenminste, zo leek het. Stilaan raakte ik mijn gedrevenheid en motivatie kwijt. Ik hield heel wat ballen in de lucht: voor mijn kinderen, voor mijn partner, voor mijn leerlingen, collega’s… maar niet voor mij! Waar was ik gebleven? Waar was die mondige, pittige, eigenwijze Kristien? Ik neem me voor om mijn leven anders aan te pakken. Maar de macht der gewoonte is sterk en ik blijf doorgaan. Ook aan de Universiteit Hasselt zijn mijn eigen behoeften van secundair belang. Totdat een burn-out mij écht stil laat staan. Van mijn gezin krijg ik de duidelijke boodschap: zo kan het niet verder. Het maakt niet uit wat je gaat doen, zolang jij weer gelukkig wordt.

Makkelijker gezegd dan gedaan: die dingen doen waardoor ik terug goed in m’n vel zit. Vroeger wist ik wat ik belangrijk vond, maar nu? Er is zoveel veranderd, het is allemaal complexer geworden: er is een gezin, er zijn verantwoordelijkheden en verwachtingen, er zijn zoveel opties om uit te kiezen. En het moeilijkste: wat wil ik in deze fase van mijn leven, wie ben ik geworden en waar hecht ik waarde aan?

Samen met mijn gezin, mijn loopbaancoach en mijn Professional Certified Coach ben ik op zoek gegaan naar mezelf. De zoektocht bracht mij langs vergeten wegen, maar ook op onbekend terrein met kronkelende smalle paadjes. Het was soms spannend, en soms was het feest en altijd… altijd was mijn coach er om te luisteren, aan te moedigen en mee te vieren!

 

En nu?

Nu heb ik het gevoel dat ik goed genoeg ben zoals ik ben en dat het helemaal oké is om mijn eigen weg te bewandelen. Ik ben niet meer bezig met dingen waarvan ik denk dat ze van mij verwacht worden. Ik focus op die dingen waarvan ik voel en weet dat ze bij mij horen. Dankzij coaching heb ik bewust gekozen om zelf mijn verhaal te schrijven en die macht niet aan anderen te geven.

Als ik me nu verdwaald voel, weet ik dat ik terug kan keren naar mijn thuisboom*. Ik ben mijn eigen boom. Ik ben mijn eigen thuisboom: sterk, uniek, vol leven, en nog in groei! Ik heb alles wat ik nodig heb: onder me, boven me, binnen in me. Ik raak mezelf nooit kwijt.

*Een thuisboom is een sterke, herkenbare hoge boom die je gebruikt als thuisbasis.

 

Dankzij het coaching traject dat ik zelf volgde, geloof ik dat elke persoon een coach nodig heeft. Een coach helpt je telkens opnieuw een betere versie van jezelf te worden. Een coach activeert je, inspireert je en faciliteert je ontwikkeling tot meer mens zijn. Een coach helpt je je angsten, drempels en muren te overwinnen. En vooral, een coach is een onafhankelijk klankbord en heeft geen voordelen bij deze of andere beslissing. Iedereen verdient een coach!

In tegenstelling tot wat velen denken: een coach hebben is geen teken van zwakte. Een coach hebben is een teken van zelfliefde en moed. Als je jezelf veroordeelt omdat je hulp nodig hebt, veroordeel je de mensen die je helpt. Als je waarde hecht aan hulp geven, dan hecht je ook waarde aan hulp nodig hebben.

 

Intussen ben ik zelf een ICF Professional Certified Coach, heb ik heel wat ervaring opgedaan en wil ik in échte verbinding, van hart tot hart, jou een eindje vergezellen tijdens je zoektocht naar jouw thuisboom.

Ik ben aarde

Een vrouw uit één stuk.

Mijn woord is mijn woord.

Mijn bedding laat jou wortelen, diep in de aarde.

Zodat jij kan groeien en bloeien.

Je jouw eigen boom kan zijn.

Helemaal.

(Mirjam Koudijzer)

 

 

 

 

IK GEEF JE GRAAG NOG EEN PAAR DINGEN MEE DIE ANDEREN OVER MIJ

ZEGGEN

 • Kristien is volledig zichzelf en geeft zich in iedere coaching. (Gaetano La Mela)

 • Je kan altijd op Kristien rekenen (Koen Bekaert)

 • Kristien is oprecht geïnteresseerd in je verhaal en ze neemt er graag de tijd voor indien jijdat nodig hebt (Aline Aelberts)

 • Kristien is een zacht en liefdevol persoon (Roos Bex)

 • Je bent bij Kristien in veilige handen, ze luistert empathisch naar jou, en ze heeft een openmindset die je vrijheid van denken geeft (Heidi Van Den Broeck)

 • Kristien bezit zowel een zachtheid als een kordaatheid om dingen aan te pakken (Birgit Gilis)

 • Kristien maakt heel oprecht contact (Birgit Gilis)

 

Wil je graag verder met me kennismaken, dan kan dit! Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende babbel. 

 

Opleidingen

 • Professional Certified Coach (ICF*)

 • Stress en burn-out coach** (HRDA | A. Rogier)

 • Hartcoherentie coach (M. De Rooze)

 • Loopbaancoaching (Het coachingsatelier)

 • Postgraduaat coaching & mentoring (UCLL | Tine Bos en Martine Carmans)

 
*ICF International Coaching Federation
** lid van VESB, de vereniging voor erkende Stress en burn-out coaches

bottom of page