top of page
foto-boomkruin.jpg

 Photo by Kevin Young on Unsplash

DSC_1544.jpg

Over mij

  

Brené Brown

'Verbinding is de reden waarom we hier zijn, het geeft zin en betekenis aan ons leven.'   

Creatieve generalist, zo zou je mij kunnen omschrijven. Zoveel thema’s die me aanspreken en bovendien ben ik ook nog eens leergierig en gedreven… Dankzij deze talenten deed ik de voorbije jaren heel wat ervaring op binnen verschillende contexten, met steeds eenzelfde constante: persoonlijk contact. Ik kwam in contact en zocht verbinding met leerlingen, ouders, studenten, leerkrachten, directies, collega's, mentees, coachees…
 
Als doctor in de chemie (PhD) heb ik al snel de privésector verlaten en trok ik richting onderwijs. Je kent het wel: het moeilijke evenwicht privé-werk... Ik heb vijftien jaar met veel goesting en passie samen met leerlingen en het onderwijsteam school gemaakt. In 2016 kon ik aan de slag aan de Universiteit Hasselt. Van bij de start bleef ik voeling houden met het onderwijsveld. Ik deed onderzoek naar de overgang tussen het secundair en het hoger onderwijs; verder geef ik workshops over hoe je Design Thinking en creatief denken kan inzetten tijdens de les om zo ook de ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigheden te stimuleren. Sinds het oprichten van de nieuwe lerarenopleiding in 2019 doceer ik vakdidactiek chemie binnen de educatieve master wetenschappen en technologie.
 
En toen was er het lege-nest syndroom: mijn twee schatten van kinderen studeren verder en gaan op kot. Ik weet niet wat gedaan met de tijd die vrijkomt en heb plots heel veel tijd om te reflecteren over wat ik doe, wat ik belangrijk vind, wat ik wil blijven doen, wat ik mis… Samen met mijn loopbaancoach kwam ik achter mijn talenten, competenties, drijfveren en dromen. En hier begon het coachingsverhaal.
 
Deze talenten en mijn persoonlijke ervaringen en inzichten, mijn passie om mensen in beweging te brengen en mijn geloof in ieders groeipotentieel zet ik in terwijl ik een eindje mee wandel op jouw persoonlijke ontdekkingstocht.


Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal.

 

Opleidingen

- CCP Certified Coach
- Professional Certified Coach i.o. (ICF*)
- Stress en burn-out coach** (HRDA | A. Rogier)
- Loopbaancoaching (Het coachingsatelier)
- Postgraduaat coaching & mentoring (UCLL | Tine Bos en Martine Carmans)
 
*ICF International Coaching Federation
** lid van VESB, de vereniging voor erkende Stress en burn-out coaches

bottom of page